#13/14 DISCOGRAFIE

DEEL 10 : DISCOGRAFIE
Geschiedenis van het geluidsmedium
Discogs
Overzicht orgelmuziek uit Aalst
Kerkorgel op plaat en CD
– Vereecken :
Dansorgel op plaat en CD
– Mortier Dansorgel CD opname met arrangementen August Schollaert
– August Schollaert / Henri De Haes En Zijn Ensemble
– L’Orgue Du Chat Noir D’Alost
– Prins Carnaval
– Carrousel Becquart
– Le Grand Orchestrion Hooghuys Du Manege Becquart

– La Féte NeuNeu : (serie from France)
– Hooghuys
– The Giant Hooghuys Shaharazad
– Romain-Charles Hooghuys
– Grand Orchestrion De Foire Mortier : Imperial – Arranged by August Schollaert
– Grand Orchestrion De Foire Mortier : Decca – Arranged by August Schollaert
– Grand Orchestrion De Foire Mortier : Omega – Arranged by August Schollaert

– Cassette : Hooghuys
– Orgue De Foire Carrousel Kopp
– CJMO (C. John Mears Organisation UK – LP ) Ghysels Collection arrangement A. Prinsen
– Cassette : Orgelmuseum Koksijde / Brugge
– Decap & The Sound Of Belgium
– Museum Het Pierement : De Aalster Gavioli & Pierre Van Roy – Tingel Tangel
– Nederlands Openluchtmuseum Arnhem – Arrangementen August Schollaert

LEES VANAF HET BEGIN ! > START LEZEN VANAF BLOG #1/14… tot #14/14
Vanaf 2021 posten we 2x/week een blog met informatie en foto’s, ontdek de website!
Klik op de afbeeldingen – lees rode quotes – bekijk filmpjes – lees en laat u verleiden!

In de discografie gaan we uitgebreid de geschiedenis en het verhaal van de platenspeler en het medium vinyl plaat bespreken. Ook de discografie van eerder medium zijnde orgelboeken en de opnames op 78 toeren platen.

DEEL 10 :

In de discografie gaan we uitgebreid de geschiedenis en het verhaal van de platenspeler en het medium vinyl plaat bespreken. Ook de discografie van eerder medium zijnde orgelboeken is mijn inziens zeker het onderzoeken waardig! De orgelboeken zijn unieke stuks en werden gemaakt voor een bepaald orgel, ze bleven dan hoogst ook waarschijnlijk samen met het orgel dat dit kon aflezen en afspelen. Net als de wasrollen voor Phonograaf en het latere fysieke medium de zwarte vinyl plaat, verscheen muziek op een medium en werd het afspeelbaar. De evolutie hiervan kent meerdere soorten van fysieke media en manieren waarop deze worden afgespeeld. Alles begint bij : orgels, muziekdozen, fonograaf, grammofoon en uiteindelijk de platenspeler. De eerste orgelmuziek die verscheen op schellak 78-toeren platen en waren erg breekbaar wat het medium betreft waarop dit geperst is, dit tegenover de naoorlogse 33- en 45-toeren platen, die waren minder breekbaar. De platen echter zijn allemaal in meerdere oplagen gemaakt en hadden de bedoeling om de muziek te commercialiseren zodat iedereen dit thuis op zijn toestel kon horen. Het is natuurlijk onmogelijk om heel de geschiedenis toe te lichten van alle toestellen die vallen onder de noemer “mechanische muziekinstrumenten”. Wel zal ik hier pogen de evolutie uit de doeken te doen.

Onderstaand enkele foto’s van Compagnie Chantal in Gent, de eerste echt Belgische grammofoonplatenfirma. (Bron : gent-geprent.com)

Onderstaand een artikel Revolutie Voor De Grammofoon (Bron : De Post 22 oktober 1950 – met dank aan de website gisterennogvandaag.com van Patrick De Graeve)

De grammofoon en de radio geschiednis in België kent een grote opmars rond 1923. In 1930 start de eerste platenmaatschappij in Gent.

Geschiedenis van het geluidsmedium

Bij transport van geluid denken we aan een toestel of medium waar muziek of klank uitkomt. De telegraafgeschiedenis begint in 1903. Daarop volgt de grammofoon en de radio geschiedenis die in België begint rond 1923 een grote opmars kent. Ook in Aalst was de grammofoon en radio erg in trek, er waren tot 40-tal leden die samen vergaderden over de radio. Vanaf 1925 kon men een radio kopen bij Valery Schelfhout in de Molenstraat 51. Na de jaren ’30 waren ze bij heel veel winkels verkrijgbaar maar ze waren niet goedkoop. In de huiskamer maakte de radio plaats voor de grammofoon. In de herbergen bleven de orgels, piano’s nog staan in afwachting van de jukebox.

Onderstaand enkele krantenartikels uit Digitaal krantenarchief Stadsarchief Aalst. Draaiorgel Otéro, de hoogste nieuwigheid uit 1914. (Bron : De Volksstem van 10 juni 1914) Daarnaast een artikel van Ferdinand Coessens, een toonkundige die zich gelast met mechanische muziekinstrumenten. (Bron : De Volksgazet van 9 februari 1908) Daaronder verdeler van radiotoestellen Valery Schelfout uit de Molenstraat. (Bron : De Volksstem van 17 juli 1928) Daarnaast verdeler van elektrische phono Modern-Radio. (Bron : De Volksstem van 23 mei 1929)

Wat vooraf ging… Sinds mensenheugenis communiceren wij door spraak en muziek. Liederen werden geschreven en gezongen, muziekinstrumenten ontworpen en gebouwd en muziekstukken gecomponeerd en uitgevoerd. Door de eeuwen heen zijn er wel altijd “zonderlingen” geweest die, al dan niet met succes, een of ander mechanisch muziekinstrument poogden te bouwen. Met de steeds evoluerende wetenschap en het begin van de economische revolutie nam deze drang nog toe. Het eerste “commercieel” succes kwam er in het begin van de 17de eeuw. Het toen populaire klokkenspel, bij ons beter gekend als beiaard zich leende tot mechanisatie. Ook het pijporgel was een ideaal instrument om te mechaniseren. Variaties en verbeteringen van het idee, waaronder het vervangen van klavier door een muziektrommel en later door een geperforeerde papieren rol of kartonnen boek. Dit zorgde ervoor dat het mechanisch orgel een belangrijke rol heeft gespeeld in het sociaal leven tot ver in de 20e eeuw.

De hiervoor beschreven apparaten konden alleen melodieën voortbrengen. De menselijke stem mechanisch vastleggen en weergeven behoorde nog niet tot de mogelijkheden. Wetenschappers in de 19de eeuw en ervoor zijn altijd bezig geweest met de studie van geluiden. Het begint in 1877 wanneer de jonge Thomas Alva Edison juist bezig is met het uitvinden van een dicteermachine. Hij tekent een apparaat, bestaande uit een cilinder met een stuk tinfolie eromheen, daarop een trechter met daaraan een naaldweergever. Nadat hij het toestel heeft laten bouwen komt hij er achter dat door de trillingen putjes in de tinfolie gegraveerd worden. Edison roept het kinderrijmpje “Mary had a little lamb” in de trechter, waarbij de naald in het ritme van zijn stemtrillingen putjes in de folie maakt. Bij het verplaatsen van de naald klinkt zachtjes uit de trechter “Mary had a little lamb”. Hij vraagt meteen patent aan op zijn nieuwe uitvinding. De geluidsdrager werd later volledig uit was vervaardigd. Dit formaat van rol zou gedurende de komende dertig jaar het meest gangbare worden. De hoogdagen van de fonograaf situeren zich tussen 1895 en 1910. Terwijl de meeste fabrikanten er al de brui aan gegeven hadden of overgeschakeld waren naar de grammofoon hield Edison koppig vol. Hij produceerde fonografen en muziekrollen tot in oktober 1929.

Onderstaand twee afbeeldingen met daarop een wassen muziekrol voor fonograaf. Een wasrol was een van de eerste methodes om geluid op te nemen en weer af te spelen. Wasrollen werden op grote schaal geproduceerd en gebruikt tussen ongeveer 1888 tot 1915 waarna de grammofoonplaat het belangrijkste medium werd om geluid op te nemen en af te spelen. (Bron : website nl.wikipedia.org) Daarnaast een het toestel om de muziekrollen af te spelen, de fonograaf. De fonograaf is de voorloper van de grammofoon. De fonograaf werd gepatenteerd door Thomas Alva Edison op 19 februari 1878 en voorzag in de eerste mogelijkheid om geluid op te nemen en weer af te spelen. (Bron : website nl.wikipedia.org)

Voor dicteerdoeleinden was die nog net bruikbaar maar voor muzikaal entertainment echter veel te beperkt. Moeilijk verwisselbaar, onhandig, broos en niet luid genoeg. Er bestond ook geen methode om een opname in veelvoud te produceren. Velen dachten aan een ronde plaat als alternatief maar het was Emile Berliner die in 1888 als eerste een bruikbaar plaat en bijhorend toestel bouwde. Hij doopte het “Grammophone” of grammofoon. Het werkingsprincipe van de grammofoon was nagenoeg hetzelfde als bij de fonograaf, enkel dat dit medium enkel kon afspelen en niet dicteerbaar was. Berliner beschikte over een relatief eenvoudig procedé om zijn platen op te nemen en vervolgens in serie te produceren. Alhoewel de grammofoon met de grammofoonplaat ongeschikt was als dicteerapparaat, had het enkele grote voordelen. Het voortgebrachte volume was voldoende en de platen waren relatief gemakkelijk te vervaardigen, handig, redelijk sterk en eenvoudig verwisselbaar, ideaal voor muzikaal vermaak. De naald zit aan een arm met daaraan als versterker een grote hoorn voor de geluidsweergave. De grammofoon en de grammofoonplaat zouden in de 20e eeuw een gigantische business ontketenen. De geluidskwaliteit werd constant verbeterd en de variaties in grammofoons is onnoembaar. Tot de opkomst van de elektrische geluidsversterking zou de grammofoon het populairste en in grootste getallen vervaardigd mechanisch muziekinstrument blijven.

De grammofoon en de grammofoonplaat op 78 toeren zouden in de 20e eeuw een gigantische business ontketenen.

Onderstaand twee foto’s uit Aalst. Een groepsfoto uit 1912 van rokende en naar muziek luisterende vrouwen met daarop Gudule De Kegel, Maria Moerenhout, Honorine De Beer, Augusta Van de Velde-zuster Marie-Octave Dames de Marie, Stephanie Van de Velde, Lutgarde Scherfereer, Marguerite Coninck (of Cauterick). (Bron : website MadeInAalst)

Nadat er vele jaren alleen akoestische opnames zijn gemaakt, begint men in 1925 met elektrische opnames. De kwaliteit wordt daardoor een stuk beter. In 1928 komt de elektromotor die via een snaar het plateau aandrijft. Ook worden in die tijd al radio’s ingebouwd bij de grammofoons. Rond de Tweede Wereldoorlog ligt de ontwikkeling stil tot men eind jaren veertig het kristal element op de markt brengt. De naald is nog wel van staal, maar wordt ook geleverd met een saffier-tip voor een langere speelduur. In 1950 verbeterd men het kristal element en de langspeelplaat komt op de markt. Deze is net zo groot als de 30 cm 78-toeren plaat. Om deze af te kunnen spelen komt een kleiner model kristal element op de markt met twee saffieren voor LP en 78-toeren. De platenspelers krijgen er een tweede toerental bij namelijk 33 toeren. In de USA is men sinds 1939 bezig met het ontwikkelen van de 45-toeren single van kunststof. Deze moet de breekbare 78-toeren plaat gaan vervangen. De 45-toeren plaat wordt uitgevoerd met de minigroef en de geluidskwaliteit is alweer een stuk beter. Deze minigroef vinyl plaatjes ruisen ook niet meer zo als de 78-toeren schellak plaat. Bovendien zijn de platen een stuk kleiner en onbreekbaar. Het duurt nog tot mid jaren ’50 tot wanneer dit formaat ook bij ons voorgoed de standaard werd. De pick-ups krijgen er weer een snelheid bij. De oude twee snelheden worden vervangen door drie snelheden: 33, 45 en 78 toeren.

Mid jaren ’50 kregen pick-ups er weer een snelheid bij. De oude 78 toeren snelheden worden vervangen door 33 en 45 toeren.

Onderstaand reclame van Philips Minigroove 78 toerenplaat, het nieuwe geluid. Daarnaast twee afbeeldingen van reclame van het platenlabel Decca. (Bron : website nederlandschfabricaat.info)

Discogs

Pagina Discogs omvat een heel grote database waar alles over muziek, artiesten en hun uitgaven zijn verschenen. Hierin is het mogelijk om zelf informatie over een artiest en zijn nummers toe te voegen. Een van de personen die de info over het orgel van De Zwarte Kat uit Aalst heeft ingegeven is Bart Uyttersprot uit Aalst. De man is zelf ook muziekliefhebber en heeft net als ikzelf ooit een plaat van L’Orgue Du Chat Noire D’Alost gevonden en dan verder beginnen zoeken naar de uitvoerder van de arrangementen. Bart moet dus de enige bij mij weten Aalstenaar zijn die tot op heden research heeft gedaan. Hij kon de info aanvullen mede door de website van Hooghuys orgels. Gezien er weinig info van het orgel van De Zwarte Kat en August Schollaert gekend was, heb ik me bezig gehouden met andere mensen binnen verenigingsmilieus te motiveren om de database online verder aan te vullen. De mij reeds bekende vinylplaten van het orgel en August Schollaert staan nu in een lijst, dit is een mooi gedaan werk! Hopelijk kunnen we naar de toekomst toe meer werken toevoegen en digitaliseren voor het nageslacht. Ondertussen groeit het aantal orgelplaten die ik in mijn collectie kan toevoegen.

Onderstaand het logo van de Discogs online database voor muziek. (Bron : website discogs.com)

Hopelijk kunnen we naar de toekomst toe meer werken toevoegen en digitaliseren voor het nageslacht.

Dansorgel op plaat en CD

Op de website van Mortier is het volgende te lezen : Discografie 78-toerenplaten dansorgels

In 2006 en 2007 verschenen in het tijdschrift De Weergever uit Nederland discografieën van opnames van draai-, kermis- en dansorgels op 78-toerenplaten. In nummers 1 en 2 van jaargang 29 (2007) verschenen twee afleveringen met discografieën van dansorgels, samengesteld door Rinus Blijleven, Jack Jacobs en Tom Meijer. Hoewel deze discografie vrij compleet was, ontbraken er hier en daar nog wat platen en titels. In de loop der jaren werden bijkomende gegevens verzameld door o.a. Alois Broeke, Raymond Messelier en Hans Ripmeester. Met behulp van deze gegevens heeft Hans Ripmeester de lijst volledig nagelopen en aangevuld waar mogelijk. Met dank aan Rinus Blijleven, Harry Coster, Jack Jacobs, Tom Meijer, Raymond Messelier Ben Poelman en Hans Ripmeester.

Hieronder kan u deze lijst in pdf-formaat downloaden (opgelet: het bestand is ca. 4MB groot).

Hieronder maken we een overzicht van alle mogelijke fysieke media waarop August Schollaert is vermeld.

Hieronder maken we een overzicht van 7” singles, 10” Schellak 78 toeren, 10” 33 toeren, LP, 12” maxi, CD,… en alle mogelijke fysieke media waarop ofwel Het Orgel Van De Zwarte Kat, of August Schollaert is vermeld. Hierbij aansluitend ook de uitgaven van kermis Becquart, Mortier, Hooghuys,… een enkele unieke uitgaven met Bobbejaan Schoepen en Tony Bell, tot de recente Decap uitgaven in samenwerking met de documentaire The Sound Of Belgium. Daarnaast nog enkele opnames uit Nederlandse musea waar muziek van Aalst is te vinden.

“De Zwarte Kat” was een concertorgel, waardoor het minder geschikt was voor marsmuziek. Het was beroemd voor zijn uitgebreide, (licht)klassieke repertoire: ouvertures, selecties uit opera’s en operettes. In de beginjaren van het orgel was alle boekmuziek genoteerd en gekapt door August Schollaert. Hij kwam bijna dagelijks op café en had er contact met de forains voor wie hij boekmuziek maakte. Deze klanten waren doorgaans slecht bij kas dus hij betaalde ze wel een pint!

Het mooie repertoire gaf aanleiding tot het maken van verschillende opnamen.

https://orgelaalst.wordpress.com/discografie-2

Onderstaand vindt u de uitgebreide discografie van vinyl platen.
Enkele kerkorgelopnames tot héél veel orgel arrangementen van August Schollaert.
Momenteel heb ik weet van meer dan 300 orgelopnames van hem op plaat!

Heeft u vinyl platen over orgels, of info over muziek of orgels in Aalst, aarzel dan niet mij te contacteren!

De opnames op plaat zijn arrangementen van noteur en maker van orgelboeken August Schollaert!

Dit groot aantal is slechts een klein percentage van wat hij ooit op unieke orgelboeken heeft gemaakt!

Onderstaande informatie is volledig te raadplegen via website Menu https://orgelaalst.wordpress.com/discografie-2/

Onderstaand vindt u de uitgebreide discografie van vinyl platen :

  • L’Orgue Du Chat Noir D’Alost
  • Carrousel Becquart
  • Hooghuys
  • Grand Orchestrion De Foire Mortier : Imperial
  • Grand Orchestrion De Foire Mortier : Decca
  • Grand Orchestrion De Foire Mortier : Omega
  • 7″ singles
  • Mortier Dansorgel CD opnames
  • Decap & The Sound Of Belgium
  • Kerkorgel Vereecken
  • Museum Het Pierement : De Aalster Gavioli & Pierre Van Roy – Tingel Tangel
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem : Mortier Dansorgel

    > Het is zeker mogelijk dat er nog meer platen zijn verschenen.
    > Niet vermeld zijn bijkomende uitgaven van andere orgelbouwers.
    > Niet vermeld bij alle uitgaven is de tracklist voor elke plaat.

L’Orgue Du Chat Noir D’Alost :

–    Valses Celebres / Marches Celebres Vol. 1 (10″) – Decca 123254

Valses Celebres / Marches Celebres Vol. 1 (10″) – Decca 123254
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
Marches Celebres Vol. I
A1 Wien Bleibt Wien / Written-By – J. Schrammel
A2 Blaze Away / Written-By – Holzmann
A3 Folies Bergere / Written-By – P. Lincke
A4 Prins Karnaval / Written-By – Jos Riem
A5 Defile Des Nations / Written-By – L. Fremaux
Valses Celebres Vol. I
B1 Valse De l’Empereur / Written-By – Joh. Strauss
B2 Potpourri De Valses / Written-By – C. Robrecht, Joh. Strauss

La Belle Epoque – Valses Celebres Vol. II – Decca 123.255

La Belle Epoque – Valses Celebres Vol. II – Decca 123.255
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
A1 Valses Celebres
L’or Et L’argent
Potpourri De Valses
Valse Nuptiale
La Belle Epoque
B1 Potpourri N° 1
Parlez-moi D’amour
Ramona
Fascintation
Valencia
Viens Poupoule
Tararboumdie
B2 Potpourri N° 2
Frou-Frou
La Valse Dans L’ombre
On N’a Pas Tous Les Jours Vignt Ans
Marguerite
Elle A Perdu Son Pantalon
La Matchiche

The Cat Story (LP) – Decca 193 381
L’Orgue Du “Chat Noir” (LP, Album) – Week End 200.015
Black Cat Organ – Famous Mortier Organ (LP) – Fiesta Records Fies -3 X 1969


The Cat Story (LP) – Decca 193 381
L’Orgue Du “Chat Noir” (LP, Album) – Week End 200.015
Black Cat Organ – Famous Mortier Organ (LP) – Fiesta Records Fies -3 X 1969
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
A1 L’or Et L’argent / Written-By – A. Schollaert, F. Lehar
A2 Valse Nuptiale / Written-By – A. Schollaert, P. Lincke
A3 Valse De L’empereur / Written-By – A. Schollaert, J. Strauss
A4 Wien Bleibt Wien / Written-By – A. Schollaert, J. Schrammel
A5 Blaze Away / Written-By – Holsmann, A. Schollaert
A6 Folies Bergere / Written-By – A. Schollaert, P. Lincke
A7 Prins Karnaval / Written-By – A. Schollaert, Jos Riem
A8 Defile Des Nations / Written-By – A. Schollaert, L. Fremaux

Orgelmuseum Koksijde 3 (LP) – Hifi-Home OMK 3

Orgelmuseum Koksijde 3 (LP) – Hifi-Home OMK 3
Tracklist :
A1 De Lichte Cavalerie
A2 De Vogelhandelaar
A3 De Keizerwals
A4 Valse Nuptiale
A5 Frau Luna
B1 Het Lied Van De Straat
B2 J’Attendrai
B3 Lettre D’Amour
B4 Incertitude
B5 Josephine
B6 Un Coup D’Jambe En L’Air
B7 Hetty Valse
B8 Fantoche Danse
B9 Goud & Zilver

Orgelmuseum Koksijde 4 (LP) – Hifi-Home OMK 4

Orgelmuseum Koksijde 4 (LP) – Hifi-Home OMK 4
Tracklist :
A1 Les Saltimbanques / Written-By – L. Ganne
A2 Violettenwals / Written-By – O. Strauss
A3 On A Persian Market / Written-By – A. W. Ketelbey
A4 De Lustige Boer / Written-By – L. Fall
B1 Defile Des Nations (Marche) / Written-By – L. Fremaux
B2 Het Witte Paard / Written-By – R. Benatzky
B3 Ballet De Faust / Written-By – Ch. Gounod
B4 De Kleine Wals / Written-By – J. Remo, J. Heyne, Van Aleda

Orgelmuseum Koksijde 5 (LP) – Hifi-Home OMK 5

Orgelmuseum Koksijde 5 (LP) / Hifi-Home OMK 5
Tracklist :
A1 La Marche Des Copains
A2 La Fanfare Tyrolienne
A3 Een Huisje Met ‘N Hofke
A4 Bolero
A5 La Valse De Minuit
A6 You Call Everybody Darling
A7 C’est Bien De Chez Nous
A8 Trompettes Joyeuses
A9 Loin Des Guitares
A10 Dede De Montmartre
B1 Bon Accueil
B2 Het Cafeetje
B3 La Vie En Rose
B4 Les Papillons
B5 Un Baiser… Mademoiselle Rose
B6 Lambeth Walk
B7 Anne Mrie
B8 Wij Komen Allen In Den Hemel
B9 Aba Daba Honeymoon
B10 Wilde Rozen

Valsons Ensemble (Shellac, 10″) – Decca 22.751 1957
Valsons Ensemble (Shellac, 10″) – Omega 22.751 1957
Valsons Ensemble (7″, Single) – Decca 9.22.751


Valsons Ensemble (Shellac, 10″) – Decca 22.751 1957
Valsons Ensemble (Shellac, 10″) – Omega 22.751 1957
Valsons Ensemble (7″, Single) – Decca 9.22.751
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
Valsons Ensemble (I)
Parlez-Moi D’Amour
Ramona
Fascination
Valsons Ensemble (II)
Frou-Frou
La Valse Dans L’Ombre
On N’a Pas Tous Les Jours Vignt Ans

Tony Bell – Op Zwier (Shellac, 10″) – Decca 22.749 1957
Tony Bell – Op Zwier (7″) – Decca 9.22.749
Tony Bell – Op Zwier (7″) – Omega 9.22.749

Tony Bell – Op Zwier (Shellac, 10″) – Decca 22.749 1957
Tracklist :
Op Zwier (I)
Op Zwier (II)
Tony Bell – Op Zwier (7″) – Decca 9.22.749
Tracklist :
Op Zwier (I)
Op Zwier (II)
Tony Bell – Op Zwier (7″) – Omega 9.22.749
Tracklist :
Op Zwier (I)
Op Zwier (II)

En Avant … La Musique (Shellac, 10″) – Decca 22750 1957

En Avant … La Musique (Shellac, 10″) – Decca 22750 1957
Tracklist : Arranged By A. Schollaert
A En Avant La Musique (1) 2:41
B En Avant La Musique (2) 2:40

Carrousel Becquart :

Mammoth Fair Organ (10″) – Decca LF1267 UK 1956
Mammoth Fair Organ (10″) – Decca LFA 1267 Australia
Mammoth Fair Organ (10″) – Decca LFM 1267 New Zealand

Mammoth Fair Organ (10″) – Decca LF1267 UK 1956
–    Mammoth Fair Organ (10″) – Decca LFA 1267 Australia
–    Mammoth Fair Organ (10″) – Decca LFM 1267 New Zealand
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
A1 Blaze Away
A2 Vienna Blood
B1 Blue Devils
B2 The Beautiful Galathea
B3 King Cotton


Mammoth Fair Organ Vol. 2 – Decca LF 1290 UK 1957

Mammoth Fair Organ Vol. 2 – Decca LF 1290 UK 1957
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
A1 Tausendkunstler / Composed By – Blankenburg
A2 Fontaine Lumineuse / Composed By – Waldteufel
A3 A L’attaque / Composed By – Blankenburg
B1 Praterveilchen / Composed By – Soucoup
B2 Wiener Faschingkinder / Composed By – Vogel

Mammoth Fair Organ (LP, Album, Mono) Ace Of Clubs ACL 1124 UK 1962
Fair Organ (LP, Album) Week End LPWS 169 Belgium
Orgue De Foire (LP) – Decca 210.008 Belgium 1972
Carrousel Becquart (LP) – Omega International LPX 461 check tracklisting NEW
Mammoth Fair Organ (LP) London Records LL 1644 US
Mammoth Fair Organ (LP, Mono) Ace Of Clubs , ACLM.1124 New Zealand

Mammoth Fair Organ (LP, Album, Mono) Ace Of Clubs ACL 1124 UK 1962
Fair Organ (LP, Album) Week End LPWS 169 Belgium
Orgue De Foire (LP) – Decca 210.008 Belgium 1972
Carrousel Becquart (LP) – Omega International LPX 461 check tracklisting NEW
Mammoth Fair Organ (LP) London Records LL 1644 US
Mammoth Fair Organ (LP, Mono) Ace Of Clubs , ACLM.1124 New Zealand
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
A1 Blaze Away (March) / Written-By – Holzmann
A2 Vienna Blood (Waltz) / Written-By – Strauss
A3 Tausendkunstler / Written-By – Blankenburg
A4 Fontaine Lumineuse / Written-By – Waldteufel
A5 A L’Attaque / Written-By – Blankenburg
B1 Blue Devils (March) / Written-By – Williams
B2 The Beautiful Galathea (Overture) / Written-By – Suppe
B3 King Cotton (March) / Written-By – Sousa
B4 Prater Violet (Praterveilchen) / Written-By – Soucoup
B5 Vienna Carnival (Wiener Faschingkinder) / Written-By – Vogel

Le Grand Orchestrion Hooghuys Du Manege Becquart :

Hooghuys Du Manege Becquart (10″) – Festival Victory VLP531

Orgues De Foire Hooghuis (10″) – Festival Victory VLP531
Tracklist :
A1 Sang Viennois
A2 Aimer Toujours
A3 Espana
A4 En Traineau
B1 La Petite Valse
B2 Tesoro Mio
B3 A Toi
B4 La Chasse Au Faisanen

Hooghuys Du Manege Becquart – Orgues De Manèges (10″) Disques Festival – FLD 322
Hooghuys Du Manege Becquart – Organ At The Fair (10″) Victory VLP532

Tracklist :
A1 Vienne Reste Vienne
A2 Under Der Ziegenbanen
A3 Jogo
A4 Semper Fidelis
A5 Cavaler Parade
B1 Blaze Away
B2 Sumba Boy
B3 Generallissimus
B4 Kaiser Frederick
B5 Groet Aan Kiel

Hooghuys Du Manege Becquart – Belgian Organ Vol. 1 (LP) – Victory (Belgium) VLP 30008
Hooghuys Du Manege Becquart – Kermisorgel (LP) – Omega (Nederland) 333.049

Tracklist :
A1 Colonel Bogey
A2 Sang Viennois / Wiener Blut
A3 Vienne Reste Vienne / Wien Bleibt Wien
A4 Aimer Toujours
A5 Unter Dem Siegesbanner
A6 Espana
A7 En Traineau
B1 Blaze Away
B2 La Petite Valse
B3 Jogo
B4 Tesoro Mio
B5 Sumba Boy
B6 A Toi
B7 La Chasse Au Faisan

Hooghuys Du Manege Becquart – 50 Ans De Succes Volume 1 (UK – 10″) Decca BS 133 192
Hooghuys Du Manege Becquart – 50 Ans De Succes (UK – 10″) Decca BS 133 192
Hooghuys Du Manege Becquart – 50 Ans De Succes (Belgium – 10″) Decca BS 123 192
Hooghuys Du Manege Becquart – Op de Kermis (Nederland – 10″) Omega HS 123 192

Volume 1 : Decca 133192 ook uitgegevens als : Omega HS.133192
Volume 2 : Decca 123.195 ook uitgegeven als : LF1264 (GB) – LFA1267 (AU) –  110195 (F) – Zie La Fëte NeuNeu
Volume 3 : Decca 123.222 ook uitgegevens als : LF1290 (GB) – LFA1290 (AU) – Zie La Fëte NeuNeu
Volume 4 : Decca 123.238: onbekend – Zie La Fëte NeuNeu

Tracklist :
A1 Potpourri 50 Ans De Succes
A2 Potpourri 50 Ans De Succes

Medley 139 + Medley 140 (10″) – Decca 22.448 Belgium 1954
Medley 139 + Medley 140 (10″) – Omega 22.448 Belgium 1954
Medley 141 + Medley 142 (10″) – Decca 22.449 1954
Medley 145 + Medley 146 (Shellac, 10″, Single, Mono) – Decca 22.451 1954
Medley 143 / Medley 144 (Shellac, 10″) – Decca 22.450 1954
Entree Des Gladiateurs (Shellac, 10″) – Decca 22.443 1954
Le Carrousel (Shellac, 10″, Single, Mono) – Decca 22.435 1954
Vive La Foire (7″) – Decca 450.050
Rummelplatz-Musik Nr. 2 (7″, EP, Comp) – Decca DX 2005
Bobbejaan Schoepen – Hier Ben ‘K Weer (10″) – Omega 22394 1954

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_8270.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_8271.jpg
Tracklist : Arranged by August Schollaert
Hier Ben Ik Weer
De PaardenmolenWritten
Bobbejaan Schoepen zingt mee met het 70 Toets Hooghuys Kermisorgel destijds in het bezit van de Fam. Becquart.
De muziekboeken voor het Hooghuys orgel werden genoteerd door August Schollaert.

La Féte NeuNeu : (serie from France)

Volume 1 : Mortierorgel – Volume 1 (10″) Decca 120.175
Volume 2 : Hooghuys Du Manege Becquart – Volume 2 (10″) Decca 123.195
Volume 3 : Hooghuys Du Manege Becquart – Volume 3 (10″) Decca 123.222

Volume 1 : Decca 133192 ook uitgegevens als : Omega HS.133192
Volume 2 : Decca 123.195 ook uitgegeven als : LF1264 (GB) – LFA1267 (AU) –  110195 (F)
Volume 3 : Decca 123.222 ook uitgegevens als : LF1290 (GB) – LFA1290 (AU)
Volume 4 : Decca 123.238: onbekend

Hooghuys :

The Giant Hooghuys Shaharazad :
Pride Of The Ride In Stereo (LP) – Marble Arch MALS 1149 1969
Merry-Go Round (LP) – Marble Arch MALS 1403 1971

Romain-Charles Hooghuys :
Hooghuys Organ N°1 (LP, Album) – Discostar D.S.T.-20.001 Belgium
Hooghuys Organ (LP) – Joy Records JOYS 200 UK 1970
Hooghuys Condor (LP) – Decca LPD 221 X Belgium 1972
Blaze Away (Hooghuys – Condor Organ) (LP) – Decca Eclipse ECS-R 2128 UK 1973
Hooghuys ‘Senior’ Anno 1890 (LP, Album) – Decca LPD 269-X 345 Belgium 1973
Hooghuys-Senior 9 (LP, Album, RE) – Omega International LPX 469 Belgium
Hooghuys-Senior (LP, Album) – Vega LPX 466

Hooghuys Konzertorgel – Bekannte Melodien Auf Der Kinzler Orgel (LP) ChorMusic CM 2044

Grand Orchestrion De Foire Mortier : Imperial – Arranged by August Schollaert :

Ma Banlieue (Shellac,10″, Single, Mono) Imperial 3008 1937
Mijn Blonde Matroze (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3010 1937
Kenelia (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3009 1937
Met de Bonte Dinsdagavondtrein (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3007 1937
Spaanse Nachten (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3011 1937
L’amour Est Passe Pres De Vous (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3005 1937
Je Kunt Van Mij Alles Krijgen (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3029 1939
Barnabe (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3028 1939
Lambeth Walk (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3024 1939
Hup, Hup, Hup (Voetbal Marche) (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3025 1939
Ik Hou Van Een Wals Musette (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3033 1939
Lambeth Walk (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3026 1939
Hoor Ik Mijn Kanariepietje (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3032 1939
Bieble Bonze Eiland (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3030 1939
Reginella Campagnola (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3090 1940
Qu’Est Ce Qu’On Attend Pour Etre Heureux (Shellac, 10″) Imperial 3095 1940
We Gaan Weer Met Verlof / Holder De Bolder / Hortensia (10″) Imperial 3096 1941
Rosamunde (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3092 1940
Mon Petit Pays (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3094 1940
Joseph ! Joseph ! (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3091 1940
Alexander’s Ragtime Band (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3097 1940
De Sergeant Majoor (Shellac, 10″, Single, Mono) Imperial 3093 1940

Grand Orchestrion De Foire Mortier : Decca – Arranged by August Schollaert :

Dans L’ambiance (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8926 194
Studio 24 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8925 1944
La Chanson Du Macon (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8927 1944
De Zon Gaat Weer Schijnen (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8910 1944
La Chanson Du Macon (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8908 1944
The Three Cabelleros (Shellac, 10″) Decca 8146 1946
Quand Allons-Nous Nous Marier (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8151 1946
Meisje Met Je Stoute Kijkers (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8149 1946
Blaze Away (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8150 1946
J’entends Partout Ce Chant (Shellac, 10″) Decca 8147 1946
Symphonie (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8148 1946
Cheri, J’ai Fait Un Reve (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8153 1946
Don’t Fence Me In / Cockey-Cockey (Shellac, 10″) Decca 8152 1946
Ton Image Est Dans Mon Coeur (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 8299 1948
Marinka (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8296 1948
The Gipsy (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8298 1948
On Chante Dans Mon Quartier (Shellac, 10″) Decca SB 8301 1948
Bilbao (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 8302 1948
Marinka (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 32519 1948
C’Est A Toi Que Je Pense (Shellac, 10″) Decca SB 8303 1948
C’est loin tout (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 8300 1948
Cheerio (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 32517 1948
Cheerio (Shellac, 10″) Decca 8297 1948
Apres La pluie, Le Beau Temps (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 20.499 1949
Ik Zing Voor De Maan (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 20.500 1949
Ma Cabine Au Canada (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 20.496 1949
Je Vous Aime (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 32680 1949
Je Vous Aime (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 20502 1949
Ma Douce Maman (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 20497 1949
Apres La Pluie, Le Beau Temps (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 32782 1949
La Mer (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 20.495 1949
Le Pecheur (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 21365 1950
Le Petit Rat (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 20957 1950
Gigi (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 21359 1950
Petite Tonkinoise (Shellac, 10″) Decca 21.358 1950
Mooier Dan De Sterren (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 20.955 1950
Een Huisje Me’n Hofke (Shellac, 10″) Decca 21.366 1950
Oh ! Oh ! Marguerite (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 21363 1950
Wees Liever Dan Lief (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 21.362 1950
Les A Little Bird Told Me (Shellac, 10″) Decca 20.953 1950
Bouquet Of Roses (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 21.367 1950
Bonsoir Lily (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 21364 1950
Joseph Est Au Brasil (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 20.958 1950
Zet de Klok Maar Stil / de Jodelende Fluiter (Shellac, 10″) Decca 20.951 1950
Dat Kleine Vissershutje (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 21.360 1950
Kijk Eens In De Poppetjes (Shellac, 10″) Decca 21.775 1952
Jealous Heart (Shellac, 10″) Decca SB 21776 1952
Medley 91 / Medley 92 (Shellac, 10″) Decca 22.026 1952
Kom D’r In Zet Je Hoed Af (Shellac, 10″) Decca 21.888 1952
Wipneus en Kersenmond (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 21.887 1952
Kaatje (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 21.778 1952
Addio Donna Grazia (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 21.885 1952
Michigan (Shellac, 10″) Decca 21.777 1952
Medley 97 / Medley 98 (Shellac, 10″) Decca 22.029 1952
Medley 93 + Medley 94 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.027 1952
Medley 99 / Medley 100 (Shellac, 10″) Decca 22.030 1952
Kiss Of Fire (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca SB 21886 1952
Padam… Padam… (Shellac, 10″) Decca 21.884 1952
The Parting Song (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.152 1953
Medley 121 + Medley 122 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.235 1953
La Saint-Bonheur (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.153 1953
Medley 119 + Medley 120 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.234 1953
Medley 149 / Medley 150 (Shellac, 10″) Decca 22.477
Medley 147 + Medley 148 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.476 1954
Hier Ben Ik Weer / De Paardenmolen (Shellac, 10″) Decca 22.394 1954
Medley 151 + Medley 152 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.478 1954
Medley 139 + Medley 140 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.448 1954
Le Carrousel (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.435 1954
Medley 123 / Medley 124 (Shellac, 10″) Decca 22.372 1954
Medley 129 + Medley 130 (Shellac, 10″) Decca 22.375 1954
Medley 125 + Medley 126 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.373 1954
Medley 153 / Medley 154 (Shellac, 10″) Decca 22.485 1954
Medley 145 + Medley 146 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.451 1954
Medley 143 / Medley 144 (Shellac, 10″) Decca 22.450 1954
Medley 141 + Medley 142 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.449 1954
Medley 155 + Medley 156 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.486 1954
Medley 127 / Medley 128 (Shellac, 10″) Decca 22.374 1954
Entree Des Gladiateurs (Shellac, 10″) Decca 22.443 1954
Medley 169 + Medley 170 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.583 1955
Medley 165 + Medley 166 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.581 1955
Medley 161 / Medley 162 (Shellac, 10″) Decca 22.531 1955
Medley 167 + Medley 168 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.582 1955
Medley 163 / Medley 164 (Shellac, 10″) Decca 22.532 1955
Medley 159 + Medley 160 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.530 1955
Medley 183 + Medley 184 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.684 1956
Medley 185 + Medley 186 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.685 1956
Medley 175 + Medley 176 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.620 1956
Medley 181 + 182 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.683 1956
Medley 177 + Medley 178 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.621 1956
Medley 179 + Medley 180 (Shellac, 10″, Single, Mono) Decca 22.622 1956
J’Entends Partout Ce Chant (Shellac, 10″) Decca 8147
C’Est Loin Tout Ca (Shellac, 10″) Decca 8300
Je Vous Aime (Shellac, 10″) Decca 20.502
Le Premier Rendez-Vous (Shellac, 10″) Decca 8911
Medley 141 / Medley 142 (7″) Decca 9.22.449
Het Gaat Alles Voorbij (Shellac, 10″) Decca 8929
Bilbao (Shellac, 10″) Decca 8302
Les Fleurs Sont Des Mots D’Amour (Shellac, 10″) Decca 8928

Grand Orchestrion De Foire Mortier : Omega – Arranged by August Schollaert :

La Danseuse Est Creole (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 20498 1949
Maria Van Bahia (Shellac, 10″) Omega 20.501 1949
Jetzt Ist Es Still (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 20.954 1950
My Happiness (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 20.956 1950
Het Staat In De Sterren Geschreven (Shellac, 10″, Single) Omega 21.361 1950
Populaire Feestmars – deel 1 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 21.357 1950
Bolero – Bolero D’Amour – Fandango / Buttons And Bows – Muziek Van Den Regen –
Pastorello Nostalgico (Shellac, 10″) Omega 20.952 1950
My Truly, Truly Fair (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 21.774 1952
Naar De Speeltuin (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 21.773 1952
Medley 95 + Medley 96 (Shellac, 10″) Omega 22.028 1952
Medley 117 / Medley 118 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.233 1953
Medley 113 + Medley 114 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.231 1953
Wil Je Een Beetje Van Me Houden (Shellac, 10″) Omega 22.154 1953
Medley 115 / Medley 116 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.232 1953
‘K Heb Maling Aan Geld (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.155 1953
Wals, O Wals (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.151 1953
Medley 135 / Medley 136 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.378 1954
Medley 131 / Medley 132 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.376 1954
Medley 149 / Medley 150 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.477 1954
Medley 151 / Medley 152 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.478 1954
Medley 139 + Medley 140 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.448 1954
Medley 137 + Medley 138 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.379 1954
Medley 133 + Medley 134 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.377 1954
Medley 171 / Medley 172 (Shellac, 10″, Single, Mono) Omega 22.584 1955
Medley 173 / Medley 174 (Shellac, 10″) Omega 22.619 1956

Various 7″ singles :

August Schollaert – Defile Des Nations (7″, Single) – Ronnex Records 20302
L’Orgue Du Chat Noir D’Alost – Valsons Ensemble (7″, Single) – Decca 9.22.751
L’Orgue Du Chat Noir D’Alost – Tony Bell – Op Zwier (7″) – Decca 9.22.749
L’Orgue Du Chat Noir D’Alost – La Belle Epoque (7″, Single) – Decca 450.049
August Schollaert -Prins Karnaval / Defile Des Nations (7″, Single) – Omega 9 .23.007
Carrousel Becquart – Rummelplatz-Musik Nr. 2 (7″, EP, Comp) – Decca DX 2005
Carrousel Becquart – Mammoth Gavioli Fair Organ (7″) – Decca DFE 8594 1964
Carrousel Becquart – Medley 141 / Medley 142 (7″) – Decca 9.22.449
Hooghuys Manege Becquart – Vive La Foire (7″) – Decca 450.050
Hooghuys Orgel – Potpourri (7″) – Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement 110.532E
Romain Charles Hooghuys – Jacques Brel Bande Originale Du Film Franz (7″) Barclay 61.567 L

L’Orgue Du Chat Noir D’Alost – La Belle Epoque (7″, Single) – Decca 450.049
August Schollaert -Prins Karnaval / Defile Des Nations (7″, Single) – Omega 9 .23.007
August Schollaert – Defile Des Nations (7″, Single) – Ronnex Records 20302
Carrousel Becquart – Rummelplatz-Musik Nr. 2 (7″, EP, Comp) – Decca DX 2005
Tracklist : Arranged By – A. Schollaert
A1 Du Bist Die Rose Vom Worthersee
A2 Tschiou Tschiou
A3 Maria von Bahia
A4 Bums-Valdera
A5 Parlez-moi D’amour
A6 Ramona
A7 Fascination
Carrousel Becquart – Mammoth Gavioli Fair Organ (7″) – Decca DFE 8594 1964
Tracklist :
A –Mammoth Gavioli Fair Organ Light Cavalry
B1 –Carrousel Becquart Blue Devils / Arranged By – August Schollaert
B2 –Carrousel Becquart King Cotton / Arranged By – August Schollaert
Carrousel Becquart – Medley 141 / Medley 142 (7″) – Decca 9.22.449
Tracklist :
Medley 141
A.a De Jodelende Sijs
A.b Kleine Nachtegaal
A.c Am 30. Mai
–    Medley 142
B.a Bonmama
B.b Vergeet Mij Niet
B.c Vodka Fox

Hooghuys Manege Becquart – Vive La Foire (7″) – Decca 450.050
Tracklist 
AVive La Foire (Part 1)
Vive La Foire (Part 2)
Hooghuys Orgel – Potpourri / Potpourri (7″) – Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement 110.532E
Tracklist :
A1 Untern Linden
A1 Redskin Rhumba
B1 Seemann, Deine Heimat Ist Das Meer
B1 Ein Freund, Ein Guter Freund 
B1 Valentine
B1 Valencia 
B1 Rose-Marie Polka
B1 Die Lustige Kupferschmied

Cassette Hooghuys :

(Info http://www.hooghuys.com/dutch/discografie/LH585.htm)

arrangementen van :
Charles Hooghuys (CH)
Romain Charles Hooghuys (RCH)
Marc Hooghuys (MH)
August Schollaert (AS)
Arthur Prinsen (AP)
F.Stal (FS)
Jan Kees de Ruijter (JKD)

Hooghuys (HS)
Kevin Meayers (KM)

Cassette Hooghuys – De Witte Merel

Cassette 1: A: En suivant la musique (Fr.Salabert) (AS)
    Gold und Silber (Fr.Lehár) (AS)
    Perles de cristal (G.Hamel) (MH)
    Florentiner Marsch (J.Fuçik) (AS)
    Op de purp’ren heide (A.Preud’homme) (MH)
    Quand on s’est aimé d’amour (?) (HS)
    L’infatigable (J.Steurs) (AS)
    Durch Nacht zum Licht (E.Laukien) (AS) 
B: Valse militaire belge (L.Frémaux) (AS)
    Vater Rhein (P.Lincke) (AS)
    Sous les ponts de Paris (V.Scotto) (RCH)
    La revanche de la France (L.Closset) (RCH)
    Der tanzende Künstler (H.L.Blankenburg) (AS)
    La valse des belles (Taelens) (AS)
    Versailles (L.Closset) (AS)
    Riquita (F.L.Benech) (MH)

 Cassette 1  & 2: 

A: Dichter und Bauer – ouverture (F.von Suppé) (AS)
    La tourterelle (E.Damaré) (AS)
    Panache range (L.Gamme) (AS)
    Rosinetta (G.Van der Stock) (AS)
    La sauterelle (?) (CH)
    Kinderdroom (L.Vermaelen) (CH)
    Les échos des bois (E.Damaré) (RCH) 
B: Mon rêve (E.Waldteufel) (AS)
    Avec aplomb (R.Vollstedt) (AS)
    Valse Louis XV (G.Galimberti) (RCH)
    Potpourri opéra (div.) (RCH) 
 Cassette 3: 

A: Leichte Kavallerie – ouverture (F.von Suppé) (JKDR)
    Sambre et Meuse (R.Planquette) (MH)
    Aimer toujours (Paradis) (AS)
    Alte Kameraden (C.Teike) (RCH)
    España (E.Chabrier-E.Waldteufel) (AS) 
B: Lieder der Liebesnacht (P.Lincke) (AS)
    Paso doble (?) (AS)
    La divorcée (L.Fall) (AS)
    Die lustige Witwe (Fr.Lehár) (AS)
    Amina (P.Lincke) (AS)
    Het Noordzeestrand (A.Kranig-A.Van der meer) (MH) 
Cassette 4: 

A: Wedding of the winds (J.T.Hall) (FS)
    Wiener Faschingskinder (C.Vogel) (FS)
    Sobre las olas (J.Rosas) (AS)
    Potpourri (div.) (CH)
    La madelon (C.Robert) (RCH)
    Mechanical infantry (McBain) (AP) 
B: Einzug der Gladiatoren (J.Fuçik) (AS)
    Tous les sports (R.Vollstedt) (AS)
    Florentiner Marsch (J.Fuçik) (AS)
    With sword and lance (H.Starke) (AS)
    Folies Bergère (P.Lincke) (AS)
    Marche de Flandre (?) (AS)
    Riquita (F.L.Benech) (MH)
    The white cliffs of Dover (N.Burton-W.Kent) (JKDR) 

Cassette Hooghuys AE Reed – EMB 05588

A:
Blaze away (A.Holzmann) (AP)
Puppet on a string (M.Coulter) (AP)
Morgenblätter (J.Strauss jr.) (AS)
Le rêve passe (Ch.Helmer-G.Krier) (KM)
You’re the cream in my coffee (DeSylva-Brown-Henderson) (AP)
Via Eupen (?) (HS)
Ça c’est Paris (J.Padilla) (HS)
With sword and lance (H.Starke) (AS)
The entertainer (S.Joplin) (KM) 
B:
Unter’n Linden (W.Kollo) (HS)
Nights of gladness (Ch.Ancliffe) (AS)
Early 20’s selection (div.) (AP):
        Yes sir that’s my baby
        Bye bye blackbird
        You’re driving me crazy
        When the red red robin
        My blue heaven
        Ukulele lady
        I’ll see you in my dreams
        Maggie, yes ma
        Charleston
Folies Bergère (P.Lincke) (AP)
Beer barrel polka (Vejvoda-Timm-Brown) (AP)
Under the stars (Weiss) (AS)
St.Louis blues (W.Handy) (KM)
Adieu, mein kleiner Gardeoffizier (R.Stolz) (HS)

Orgue De Foire Carrousel Kopp :

Orgue De Foire Carrousel Kopp – Volume 1 (France – LP) SRC 371 654
Orgue De Foire Carrousel Kopp – Volume 2 (France – LP) SRC 622 583
Orgue De Foire Carrousel Kopp – Volume 1 (France – CD) De Plein Vent DPV CD 9240
Orgue De Foire Carrousel Kopp – Volume 2 (France – CD) De Plein Vent DPV CD 9241
Orgue De Foire Carrousel Kopp – Volume 3&4 (France – 2CD) De Plein Vent DPV CD 08137

CJMO (C. John Mears Organisation UK) Arthur Prinsen-Ghysels Collection :

Continental Superstar – The Magnificent Mortier (UK – LP) CJMO RLP 772
Continental Celebrity – Hooghuys l’Alexandre (UK – LP) CJMO RLP 774
 Continental Virtuosi – Fasano, ‘Elite’ Mortier (UK – LP) CJMO RLP 775
 All The Folk At The Fair – Troubadour Gavioli Fair Organ (UK – LP) CJMO LPX 795

Cassette : Orgelmuseum Koksijde / Brugge :

Orgelmuseum Koksijde (Cassette) Parsifal OMK 53
Orgelmuseum Brugge (Cassette) Parsifal OMB 512

Mortier Dansorgel CD opname met arrangementen August Schollaert :

Mortier-dansorgel op Imperial 1937-1940 (CD) AMBRO 1481 – 2020 101-toets
Mortier “De Vetten Os” 1956-1962 (CD) AMBRO 2011 – 2020 
102-toets Mortier #1075 (CD) MechaMusica – 2020 (oa Schollaert)
84-toets Mortier orchestrion “Venus Di Milo” (CD) MechaMusica – 2020 
85-toets Mortier #844 vol 2 (CD) MechaMusica – 2020

Decap & The Sound Of Belgium :

The Age Of Love By Hus On Decap (12″, Ltd, Red) RDLGI 101 TSOB 2013
The Age Of Love By Hus On Decap (12″, Ltd, Yel) RDLGI 101 TSOB 2013
The Age Of Love By Hus On Decap (CD, Maxi) RDLGI 101 TSOB CD 2013
The Age Of Love By Hus On Decap (12″, Ltd, Pic) RDLGI 101 TSOB 2014

Decap & The Sound Of Belgium uitgegeven op Doctor Vinyl Records :
The Age Of Love By Hus On Decap (12″, Ltd, Red) RDLGI 101 TSOB 2013
The Age Of Love By Hus On Decap (12″, Ltd, Yel) RDLGI 101 TSOB 2013
The Age Of Love By Hus On Decap (CD, Maxi) RDLGI 101 TSOB CD 2013
The Age Of Love By Hus On Decap (12″, Ltd, Pic) RDLGI 101 TSOB 2014
Tracklist : (A = Organ Side / B = TSOB Side)
A Universal Nation / Written-By – Mike Dierickx 12:38
B1 The Age Of Love / Written-By – Bruno Sanchioni, Giuseppe Chierchia 6:52
B2 The Attic / Written-By – Alain Raes, Kris Tremmery 3:52
B3 Corridor / Written-By – Pieter Vreede, Walter hus, Wim Punk 4:49


Kerkorgel Vereecken :

Organ Music – Kamiel D’Hooghe (Vereecken Orgel) / LP / CBS 73437 / 1975

Organ Music – Kamiel D’Hooghe (Vereecken Orgel) / LP / CBS 73437 / 1975

100 jaar Vereecken Orgel St Jozefkerk Aalst – Peter Thomas / CD / VC 200001 / 2000

100 jaar Vereecken Orgel St Jozefkerk Aalst – Peter Thomas / CD / VC 200001 / 2000

Vereecken Orgel St Jozefkerk – StJozef 125 en Vereeckencomité / CD / SJ125 / 2017

Vereecken Orgel St Jozefkerk – StJozef 125 en Vereeckencomité / CD / SJ125 / 2017

Vereecken Orgels – Orgelkunst vol 6 / CD / AMP 11001 / 2010

Vereecken Orgels – Orgelkunst vol 6 / CD / AMP 11001 / 2010

Museum Het Pierement – De Aalster Gavioli & Van Roy Tingel Tangel :

Van Speeldoos Tot Pierement B8 (10”) SPES 8200 CNR
Van Speeldoos Tot Pierement Populaire Melodien A10 (LP) 6810 425 Phonogram
Van Speeldoos Tot Pierement Klassieke Melodieën A8 (LP) 6343 222 Philips
Van Speeldoos Tot Pierement Klassieke Melodieën A6 (LP) 6810 218 Phonogram
Van Speelklok tot Pierement A10 (LP) 6818 072
Pierre Van Roy Tingel-Tangel Café-cylinder-piano (7”) 113 540 V Phonogram
Pierre Van Roy Tingel Tangel Muziek (7”) IPE 5043 Imperial



Nederlands Openluchtmuseum Arnhem – Arrangementen August Schollaert

– Het Mortier Dansorgel ‎(LP) Profile Productions PP 2529 1981
– Het Mortier Dansorgel ‎(CD) Fonos PP2529

Arrangementen August Schollaert

(Graag vernemen wij u bemerkingen via onderstaand formulier, aarzel niet!)

Gepubliceerd door Belgian Music Archive - Keimi

Music lover & New Beat collector - Reuniting and promoting the history of Belgian New Beat Belgian Mechanical Dance Organs - The Story : Mortier The Zwarte Kat & August Schollaert

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag